Hoe onderhoud ik mijn teakhouten tuinmeubel ?

Stap 1: Teak Cleaner

Behandel je teakhouten tuinmeubelen met Teak Cleaner, een product dat naast een grondige reiniging direct voor het herstel van de oorspronkelijke lichtbruine kleur zorgt.

Voordat je het teakhout gaat schoonmaken, is het belangrijk dat je het hout vochtig maakt en de fles Teak Cleaner goed schudt voor gebruik. Behandel het teakhout met een spons of een zachte doek. Zorg dat het hele oppervlak gedaan is en laat het enkele minuten intrekken.

Borstel het teakhout vervolgens schoon met een schuurspons – in dezelfde richting als de groeven. Na het borstelen even afspoelen met water. Als het teak ruw aanvoelt na het reinigen, schuur je het even op met fijn schuurpapier en wacht je tot het teakhout goed droog is. Op die manier zorg je ervoor dat het teakhout goed schoon en glad is, en klaar voor stap twee.

 

Stap 2: Teak Shield

Teak Shield beschermt het hout tegen schimmel- en algengroei. De krachtige water- en vuilafstotende werking zorgt er op die manier voor dat je nóg langer kunt genieten van je teakhout in originele staat.

De aangebrachte laag is onzichtbaar en zorgt niet voor verkleuring. Om die reden behoudt je teakhout de warme, originele kleur. Je hoeft Teak Shield slechts een paar keer per jaar aan te brengen. Voor maximaal resultaat behandel je de bovenkanten van de tafelbladen een keertje extra.

Je brengt Teak Shield gemakkelijk aan met behulp van de bijgeleverde doek. Schud de fles goed voor gebruik en breng een dunne laag aan. Wacht enkele minuten en breng vervolgens een tweede laag aan. Wacht tot de tweede laag ingetrokken is en voilà, klaar is kees! Meer hoef je niet te doen om je teakhout optimaal te beschermen tegen water, vuil, vlekken en invloeden van het weer.