Hoe onderhoud ik sunbrella

Verwijderbare stof reinigen

Met de hand wassen

Stof laten weken in een oplossing van 60 ml zachte zeep per 3,8 liter handwarm water. Een spons of zeer zachte borstel gebruiken om de vlek licht te ageren. Daarna grondig afspoelen om alle zeepresten te verwijderen en de stof aan de lucht laten drogen.

Wasmachine

Sommige verwijderbare hoezen zijn wasbaar in de wasmachine. Overleg echter met de meubelfabrikant alvorens hoezen te verwijderen, aangezien de constructie van kussen kan variëren. Sluit alle ritsen alvorens te wassen. Wassen in de wasmachine met koud water op het fijne wasprogramma met een standaard hoeveelheid mild waspoeder. Voor hardnekkige vlekken voegt u 235 ml bleekmiddel toe. Stof volledig aan de lucht laten drogen.

Niet-verwijderbare stof reinigen

Een oplossing van 60 ml zachte zeep per 3,8 liter handwarm water prepareren. Gebruik een zachte borstel om te reinigen en laat de schoonmaakoplossing in de stof trekken. Grondig afspoelen om alle zeepresten te verwijderen en de stof aan de lucht laten drogen.

Schimmelvlekken

Schimmel groeit niet gemakkelijk op Sunbrella-stoffen, maar schimmel kan groeien op vuil en andere vreemde substanties die niet van de stof verwijderd zijn. Schimmel verwijderen:

  • Een oplossing van 240 ml bleekmiddel en 60 ml zachte zeep per 3,8 liter water prepareren.
  • Op het hele oppervlakken spuiten en tot 15 minuten in de stof laten trekken.
  • Reinig het hele oppervlak met een spons, schone handdoek of zeer zachte borstel.
  • Grondig afspoelen om alle zeepresten te verwijderen.
  • Aan de lucht laten drogen.

In het geval van hardnekkige schimmel kan er meer bleekmiddel worden gebruikt.

Het wordt aangeraden het hele oppervlak van de stof te reinigen om watervlekken te voorkomen.


You may also like

Alles bekijken